lördag, augusti 09, 2008

Svågerpolitik?

Råkade snubbla övre denna nyhet i Dagens Media: Kommunalrådets dotter tar över Östran. Vad ska man kalla det för, svågerpolitik, åldersdiskriminering (finns säkert äldre med erfarenhet av branschen eller yrket) eller rentav korruption?

Hon är idag bankanställd i Kalmar, saknar erfarenhet från mediebranschen, har aldrig jobbat med personalledning i en stor organisation och hade inte ens aktivt sökt tjänsten som ny vd för Nyheterna/Östra Småland. Trots det valdes Karin Mattsson, 35, i dag till ny vd för den socialdemokratiskt ägda mediekoncernen. Karin, som är dotter till det förra kommunalrådet i Kalmar, socialdemokraten Kjell Henriksson, blir därmed bas över cirka 100 anställda.

Snacka om bingo för familjen Mattsson i Kalmar. I förrgår utsågs maken Lars till primärvårdsdirektör för landstinget i Kalmar län och under onsdagen klubbade Östrans styrelse igenom att anställa Karin Mattsson som ny vd för mediekoncernen.
Tyvärr inte det enda exemplet på att det på viktiga poster sitter folk på grund av politiska meriter eller för att de råkar vara släkt med någon inflytelserik person, inte för att de är kompetenta eller brinner för sin uppgift. Fler fall av nepotism eller intressekorruption:

Svågerpolitik styr i skånska HSB-toppen Sydsvenskan

Regeringen anklagas för svågerpolitik Läkemedelsvärlden

Missnöjda poliser skriver till regeringen Svt.se

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home