tisdag, juli 01, 2008

Ut ur dimman


Ulla Bergholm, medicine doktor och kirurg, numera sjukpensionerad efter en trafikolycka, har skrivit en självbiografisk bok om sin situation som patient och försäkringstagare.
Boken Ut ur dimman är berättelsen om en kvinnas kamp mot sin egen plåga, mot oförstående myndigheter och försäkringsbolag efter att ha blivit påkörd och nackskadad.

En till synes obetydlig påkörningsolycka förändrade livet totalt för bilföraren, en 50 årig kirurg. På 0.3 sekunder ändrades den framgångsrika karriären.

Det var den tid det tog för att knäcka nacken och för hjärnan att studsa mot skallbenet. Skadorna gav upphov till en mängd bisarra symptom och en invaliditet som varken syntes utanpå eller med konventionella undersökningsmetoder.

Efter år av förnekelse, både från patienten, närstående, sjukvården och resten av samhället, kunde den långa vägen till ett nytt liv börja. Konsekvenserna av att ha drabbats av en okänd skada, där politiska motiv delvis ligger bakom förnekelsen av diagnosen, ledde till en törnbeströdd väg genom vårt i övrigt välorganiserade samhälle.

Om denna resa handlar boken. Förhoppningen är att berättelse kan vara andra skadade, deras anhöriga och samhället till hjälp för att förbättra vården av en ständigt växande skara trafikoffer med hjärnskador.
Boken kan beställas direkt av Ulla Bergholm genom att sätta in 150 kronor på Postgiro 440 06 44 – 3. Glöm ej att uppge namn och adress. Kan även beställas via Nackskadeförbundet.

Läs även bokanmälan i Whiplashgruppens film o nyhetsblogg

Själv har jag ännu inte hunnit läsa hela boken, men jag återkommer med en recension.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments:

At 4:45 em, Anonymous Anonym said...

Läs gärna vad whiplashgruppens blogg skriver om Ulla Bergholm och hennes bok

http://blogg.whiplashgruppen.info/?p=1010

 
At 11:25 fm, Blogger Hannelore said...

Tack. Jag har lagt in länken i inlägget.

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home