tisdag, oktober 24, 2006

Allians-nyheter

Det har varit en hektisk start för vår nya regering. Här har vi samlat den senaste veckans viktigaste nyheter:

Veckans botgöring
Veckan har varit fylld med skandaler toppat med handelsminister Maria Borrelias avgång efter att under många år inte betalat greenfee till sin golfbana.

En Carl, som av blygsamhet inte vill uppge sitt efternamn men är utrikesminister, säger att han efter ett olyckligt samröre med etnisk rensing i jakt på afrikansk olja nu vill gottgöra det hela. Alla afrikanska skolbarn utom boerna ska få en kul dokumentär-DVD...

Den nya fräscha regimen fortsätter självklart den helt rättfärdiga klappjakten på vård av barn-fuskare. Det har länge ansetts klarlagt att helt arbetsföra barn tvingas stanna hemma för att sjuka föräldrar försöker finta bort karensdagen. Första steget för att rätta till detta är en informationskampanj riktad direkt till barnen på temat: ”Struntar dina föräldrar i karensdagen? Nästa gång blir det din födelsedag”.
…Dessutom är sjukdom någonting som kommer med synden, och den ska inte uppmuntras med ersättning, säger kristi advokat Per Ahltin. Övriga alliansnyheter: trängselavgiftpengarna ska gå till kärnvapen och moderaterna hoppas på ökad respekt bland osäkert anställda då ...Läs mer...
Riksdagen: Skriftlig fråga 2006/07:33 Kontroll beträffande sjukskrivningar av Michael Hagberg (s) till statsminister Fredrik Reinfeldt (m)
I budgetpropositionen lägger regeringen förslag om att ändra regelverket och införa en rätt för alla arbetsgivare att begära sjukintyg från första dagen. Regeringen avser att under mandatperioden återkomma med hur förslaget ska utarbetas. Under valrörelsen var debatten hård om bidragsfusket bland allianspartierna som lovade hårdare tag, skärpt lagstiftning och ökad kontroll. En fråga som blir särskilt aktuell är hur regeringen då ställer sig till detta när de egna statsråden använder sjukskrivningen som ett medel för att slippa svara på frågor eller att bli granskade av medierna. Är detta fusk eller är statsrådet sjuk, kan man fråga sig.
Sveriges största thrillerfars
Pjäs: ”Historien upprepar sig”
Rollista: Maria ”Borelia” Borelius
Cecilia ”Stegöver” Chilo
Tobias ”Snigel i ögat” Billström
Anders ”Pippi” Borg
Biroller: buggningsminister Lars Leijonborg
Göran ”Etiken” Hägglund
Maud ”Fjollan” Olofsson
Filmmixer: Ca(r)l Bild(t)
Regi: Herr Fredrik ”Cirkus” Reinfeldt
Statistister: medlemmar i moderata samlingspartiet
Läs den spännande fortsättningen här

Nya uppgifter om finansminister Anders Borgs inköp av hushållsnära tjänster
Det har tidigare rapporterats att kostnadsmedvetne finansminister Anders Borg har betalat en barnomsorgsarbetare kontant, utan inblandning av skatteverket.

Finansminister Borg har gjort på detta sätt för att inte belasta skatteverkets arbetare med onödigt mycket administrativt jobb. Ett mycket berömvärt beslut, rapporterar KINA-TV
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,