torsdag, augusti 10, 2006

Se till att bli EU-politiker innan du blir sjuk

Orkar och hinner inte skriva så mycket just nu, men jag kan inte låta bli att tipsa om ett intressant inlägg i bloggen Östra Ölands fria horisont om EU-politikernas otroliga privilegier. Jag inser nu att jag valde fel bransch innan jag blev skadad. Har bara en bråkdel av alla förmåner som de förtroendevalda inom EU åtnjuter:

28 dagars gratis vistelse på spa, tydligen även för friska, 28 dagars betald konvalescens. Gratis tandvård och glasögon, förutom all annan kostnadsfri sjukvård. Subventionerade alternativa behandlingar. 400 000 kronor per år för den som drabbas av handikapp - som man förmodligen får utan att behöva stå med mössan i hand och krångla med försäkringskassans obegripliga blanketter, överklaga och vänta i flera år på beslut. Varje parlamentariker får en rad försäkringar gratis, 50 00 kronor om året till en språkkurs, 2 680 kr per dag i omkostnadsersättning, etc. Hela familjen omfattas av de generösa förmånerna - även barn vid sidan av äktenskapet.

Jag tycker inte längre att vi bör ha en folkomröstning om EU:s nya konstitution utan om utträde ur EU.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Kategori: EU-relaterat

3 Comments:

At 11:56 em, Anonymous Ingrid said...

Inte konstigt att Sverige betalar 55 000 kronor i minuten i EU-avgift. Varje år..
En generalmiss att gå med i den lyxklubben för lilla Sverige, dessutom med knapp majoritet för ja-sägarna vid omröstningen i mitten på 90-talet.
EU har därtill förändrats så till den milda grad att vid en omröstning idag skulle knappast något folkligt mandat finnas för ett fortsatt medlemsskap.
Så någon ny omröstning törs knappast politikerna utlova.

 
At 10:39 fm, Blogger Hannelore said...

De flesta politiker intresserar sig bara för folkomröstningar när de tror att folk röstar "rätt". Någon ny folkomröstning är knappast aktuell, men att tro att det går att inifrån vrida EU i en annan riktning är inte heller realistiskt.

Jag tycker i alla fall det är viktigt att informera om hur mycket EU-politikernas lyxliv och EU:s slöseri kostar oss skattebetalare. Vi sjuka får ju dagligen höra hur mycket vi kostar.

 
At 11:33 fm, Anonymous Ingrid said...

Ja, det är bra att föra det på diskussion, det är alldeles för tyst om EU nu.

Vilket förmodligen är avsett från politikerhåll då uppmärksamheten hellre nu riktas mot oss "fuskande" svenskar.

Vad jag minns fick väl en hel kommission avgå inom EU pga mygel och oegentligeheter med medel från inbetalda avgifter.

Skulle vara intressant att veta om EU-tjäntstemännen fuskar och myglar i samma grad nu som då?

Men deras fusk och mygel tystas väl oftast ner och "glöms" allt medan vi vanliga medborgare får acceptera att bli anklagade för fusk och vara simulanter.

 

Skicka en kommentar

<< Home