tisdag, augusti 14, 2007

Nätuppror mot EU - för en folkomröstning

Kurt Lundgren på bloggen Östra Ölands Horisont har startat ett nätuppror. Sprid gärna detta.

När EU-medborgarna inte röstar rätt struntar etablissemanget i vad folket tycker. Jag tror inte längre på att förändra EU inifrån. Vad har alla EU-kritiska partier i EU-parlamentet uträttat hittills?

Dags att bojkotta nästa EU-val, i alla fall om vi inte får ta ställning till det nya EU-fördraget i en folkomröstning.

Några rader från nätupproret:
I november undertecknar statsminister Reinfeldt EU-konstitutionen, samma dokument som förkastats i folkomröstningar i Holland och Frankrike.

Men nu blir det inga mer folkomröstningar - Sveriges suveränitet skrivs bort utan folkets hörande - es ist ein Putsch von oben - en statskupp ovanifrån, som EU-kritikern Christopher Booker beskriver det dokument som skall antas.

Förslag på mail till statsminister Reinfeldt:

Härmed förklarar jag högtidligt att om jag förnekas rätten att rösta om EU-konstitutionen kommer jag heller inte att rösta i valet till EU-parlamentet 2009.

Namn

Hemort


(Gå in under Regeringskansliet, klicka fram e-post till Fredrik Reinfeldt, kopiera in det ovanstående där. Underteckna med namn, hemort och e-mejladress så blir din protest registrerad och diareförd hos registratorn.)

...om politikerna förvägrar svenska folket att rösta om sin egen framtid, må de då välja sig ett nytt folk. Ett mer lydigt folk.

Det är ohederligt att isolera den ena företeelsen inom EU från den andra - självklart hör konstitutionsförändringarna och EU-valet 2009 samman - får folket inte rösta om det ena, varför skall det då rösta om det andra?

Folket får inte påverka det som verkligen är viktigt, till folket skall endast överlåtas det som är av mindre vikt, folkets vilja betyder ingenting.

Var och en kan se denna tendens i det som EU sysslar med, särskilt Margot Wallström - det är inte folket som tillfrågas utan allehanda intressegrupper, särintressen, fokusgrupper, lobbygrupper och andra påtryckarintressen - de reella parlamenten, demokratierna, folken betyder allt mindre...

Om politikerna nu bryter den mer än tusenåriga överenskommelsen med folket om vår självständiga nation och förvandlar Sverige till ett lydrike, en EU-provins under EU-imperiet bör vi som ogillar utvecklingen ej legitimera EU-valen med våra röster.

EU håller nu även på att avskaffa yttrandefriheten. Är detta sista spiken i kistan för vår demokrati? Håller EU på att bli ett nytt Sovjetunionen?

Ur SvD:
Experter varnar för ny grundlag. En utredning om att ändra eller upphäva Sveriges grundlagar för yttrande- och tryckfrihet väcker massiv kritik. Det varnas för minskad insyn, mörka krafter och att EU kan bestämma vad som får sägas och tryckas i Sverige.
Jag skriver inte mycket om EU i denna blogg, men frågan om konstitutionen är viktig och hänger ihop med andra problem som vi bevakar här. Just nu är det många kontrakt med oss medborgare som vår regering ensidigt vill säga upp, både socialförsäkringar och andra mer övergripande överenskommelser.

Uppdaterad 2007-09-17

"Utlys folkomröstning om EU:s nya statsbygge" DN Debatt

Grotesk EU-byråkrati värre än i Sovjet

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments:

At 1:40 fm, Anonymous Anonym said...

Jag har ansett att EU inte på något vis och villkor kan kallas demokratiskt och att det blir alltmer Sovjetlikt, ända sedan vi omröstade om medlemsskap och jag har konsekvent bojkottat alla EU-val. Jag har ingen som helst intention att delta i skendemokratiska spel.

 
At 9:04 em, Blogger Hannelore said...

I min enfald trodde jag på EU en gång i tiden. Har röstat i alla EU-val, senaste två gångerna dock på EU-kritiska partier. Nu är det slut med det. Känns fullständigt meningslöst.

 

Skicka en kommentar

<< Home