tisdag, maj 27, 2008

Sjukförsäkringen och socialdemokraternas dubbelspel

Det kommer många mail till bloggen just nu om den planerade "utförsäkringslagen".

Mail till några riksdagsledamöter från EP:
Hej, jag undrar varför denna lag inte kritiseras?

De få som fuskar skall självklart inte få någon ersättning. Men vi andra blir nu stressade och oroade över att förlora vår tidsbegränsade sjukersättning eller sjukskrivning! Rehabilitering tar tid. Denna lag kör inte bara över oss, utan även läkarna som är de som beslutar om arbetsförmågan. Försäkringskassan skall sedan godkänna eller avslå läkarens beslut.

Om denna lag träder i kraft kommer de flesta sjuka tvingas ut i arbete eller leva på socialbidrag! Varför inte satsa på sjukvården och på att stoppa fusket i stället? Man får tjata sig fram till specialistvård eftersom det kostar pengar. Man får själv be läkaren om remiss, eftersom läkarna har för mycket att göra...Hur tror ni att man skall bli friskare av stress, oro och flytt?

Om en sjuk tvingas flytta för att få ett jobb, kan man ju undra varför inte ens friska får ett jobb, trots flytt? Hur skall en som är sjuk bli godkänd av någon arbetsgivare? Skall alla sjuka hamna på Samhall som också saknar resurser? Nej, det är bättre om denna lag inte godkänns och det satsas pengar på sjukvården. Vi sjuka har det nog kämpigt ändå. Många får inte nödvändig rehabilitering. En del behöver bara lugn och ro ett tag för att kunna bli bättre. Denna lag skapar bara ännu mer stress.
Mail från Anna Andersson:
Är det inte hög tid nu att granska Socialdemokraterna och socialdemokraten och enmansutredaren Anna Hedborg, handplockad av s-toppen, vars utredningar är beställda av s-toppen. Det är dessa utredningar som ligger till grund för hela den nya sjukförsäkringen. Varför blunda?

Det är även dags att aktivt börja ifrågasätta vad Curt Malmborg (s) och Erik Åsbrink (s) gör på sina poster. Socialdemokraterna försöker låta påskina att de ingenting har med regeringens förslag att göra. De ställer till med buller och bång på Mynttorget och föser fram Lo-ordföranden Wanja Lundby Wedin för att protestera mot Reinfeldt och alliansens politik, när det i själva verket är Anna Hedborgs (s) förslag som Husmark lutar sig mot. Tro inte att s-toppen inte är fullkomligt på det klara med vem som innehar vilka positioner och i vilket syfte.

Tiden är knapp och den svagaste länken i protesten mot den nya sjukförsäkringslagen är socialdemokraterna. Kommer deras dubbelspel upp i ljuset så kan s inte komma och anklaga regeringen för att ha ökat den sociala utslagningen av sjuka och funktionshindrade. När det de facto är sossarna själva som med hjälp av Hedborg har riggat hela systemet.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Comments:

At 12:42 em, Anonymous Anonym said...

Anna Hedborgs utredningsdirektiv var riktad mot ett arbetsgivaransvar för rehablitering. Borg, Reinfelt och vad hon nu heter gjorde om direktiven. Det är detta reslutat som vi nu ser. !!! Så skäll på de som är berättigade att ta emot kritiken. Vad Curt M och Erik Å gäller så är det Aliansen som ger de order... De borde avgå om de inte tycker om besluten, men det förutsätter lite ryggrad ....

 
At 6:52 em, Anonymous Anonym said...

Kära, anonym
Jag betvivlar inte på att allianspartierna står bakom förslaget, de står helt öppet för att de är för förslaget. Vad jag är skeptiskt till är s-toppens dubbelspel.

Läs mer om de Hedborgska analyserna (beställda av s- toppen, för att få ned ohälsotalen, märkväl ej ohälsan) bl. a här:
"Samtal om socialförsäkring":
http://www.sou.gov.se/socialforsakring/skriftserie.htm

Det är också Hedborg som inom kort kommer att presentera det första delmomentet i tolkningen av det.sk "arbetsförmågebegreppet".

Att föra ett resonumang utifrån att Anna Hedborgs utredningar inte ligger till grund för den nya sjukförsäkringen vore direkt ogenomtänkt. Det är Anna Hedborg som Cristina Husmark, så bekvämt lutar sig tillbaks på i sina uttalanden. Tänk efter. Har Du hört några dementier komma från s- toppen när Husmark framhåller att modellen bygger på Hedborgs arbete? Tystnaden har varit fatal och oppositionen punkterad.

Lite snabbt, två citat,
(innehållet känns igen och återfinnes i den nya sjukförsäkringen).

Mona Sahlin 31 maj redan år 2002:
"Om det betyder sjuk men ändå på jobbet i andra arbetsuppgifter eller sjuk på ett jobb, men i arbete hos en annan arbetsgivare vill hon inte konkretisera. Men hon medger att sådana planer finns".
Länk:
http://www.svd.se/naringsliv/arkivnyheter/artikel_1039279.svd

Ur Socialförsäkringsutredningens betänkande, som nödlösning nämner Hedborg följande:
”Sjukförsäkringen är för mjuk. Men den är också för hård. .. En möjlig reformväg är att helt enkelt strama åt, att underkänna vissa diagnoser, att sänka ersättningar, att låta sjukdomens pris bli så högt att människor tvingas ut ur försäkringen".
(Anna Hedborg).

Naturligtvis har den oerhört slipade S- toppen mycket noga koll på vem som sitter på vilka poster och i vilket syfte. Anna Hedborg. Erik Åsbrink. Curt Malmborg. Nämnda personer finns självklart på sina poster därför att de är strategiskt utplacerade där och har s-toppens fulla godkännande.
Hade de misskrediterat partiets intentioner, varit en belastning för partiet hade de omedelbart fått ställa sina platser till förfogande.

Anna andersson.

 
At 9:36 em, Blogger Hannelore said...

Erik Åsbrink tog över ordförandeposten i kassans styrelse efter att Inger Efraimsson (s) hade avgått i protest. Det betyder att han är införstådd med alliansens sjukförsäkringspolitik.

Mona Sahlin är också falsk. I Aftonbladet (webb-tv) är hon starkt kritisk till hur sjuka behandlas, men när Göran Persson härjade som värst och sjuka började hamna mellan stolarna sa hon inte ett pip.

 
At 9:40 em, Blogger Hannelore said...

Hittade en artikel i DN där det står att Erik Åsbrink ställer sig bakom regeringens politik i sjukförsäkringsfrågorna.

 
At 11:34 em, Anonymous Anonym said...

Bästa Anna...
Erik och Curt är individer inte marionetter... Se bestämmer själva vad de vill göra , jobba. S kan inte bestämma detta. Du drömmer om en gammal tid... försvunnen eller var det lättare då ?
Tänk positivt... alliansen eller S . Jag väljer S, då kan jag påverka. Du verkar ha gett upp !

 
At 12:30 fm, Anonymous Anonym said...

Anonym...
var inte naiv, partiet är tyvärr ruskigt toppstyrt med allt vad det innebär.

Svunnen tid?!
Ta dej en rejäl funderare på hur s-toppen någonsin ska kunna bli bättre. Om alltför mycket kritik ständigt sopas under mattan.
Vad har du då tillslut att välja på när du väljer(s)?! Ett parti som vittrat sönder inifrån.

Det är dags att börja röra om i grytorna! För en förändring. Det vill säga motsatsen till att ge upp. :-)

Anna Andersson.

 
At 8:48 fm, Blogger Hannelore said...

Hej Anonym!

Vad är det du kan påverka om du väljer s? Problemet är att politikerna (alla riksdagspartier) lever i sin egen skyddade värld och struntar i vad vi gräsrötter tycker, trots att det är vi som betalar deras löner. De har skaffat sig enorma privilegier, hur ska de då förstå den lilla människans vardag? Någon gång skulle de behöva smaka på sin egen medicin.

 

Skicka en kommentar

<< Home