tisdag, maj 30, 2006

Upprop om botavdrag

Uppropen duggar tätt just nu. I dag kom ett mail med uppmaningen att stödja läkaren Christina Doctares förslag om ett så kallat botavdrag. Ett utmärkt förslag, tycker jag. Förutom att det kan bli ett lyft för folkhälsan kan förslaget bidra till att skapa fler nya, "riktiga" jobb. Det handlar inte om några konstlade åtgärder för att förbättra statistiken.
Christina Doctare uppmanade i Svenska Dagbladet, den 13 februari, att införa ett "botavdrag", så att vi kan ta hand om vår risiga kropp, i analogi med det rotavdrag som nu finns för att ta hand om vår risiga kåk.

- Det vore en enorm vinst för samhället och skulle skapa minst 20 000 nya jobb, skrev läkaren Christina Doctare. Rotavdraget gör det möjligt att dra av 35 000 kronor i sin självdeklaration mot uppvisande av kvitton på utfört arbete för att ta hand om sin risiga kåk. Hennes förslag var att införa ett botavdrag som stöd för förebyggande vård vilket skulle göra det möjligt att dra av 35 000 kronor för att ta hand sin risiga kropp. Givetvis mot uppvisande av kvitton för de utförda behandlingarna.

Doctare menar att om vi införde ett botavdrag för en proaktiv hälsovård skulle vi också kunna skapa minst 20 000 nya jobb. Alla de massageterapeuter, kroppsterapeuter och övriga utövare av alternativa eller komplementära "kroppsnära" behandlingsmetoder, som i dag inte har möjlighet att leva på sitt yrke, skulle nu få heltidsjobb.

Hälsonätverket Orsa-Mora har gjort slag i saken och skickat ut ett upprop om stöd för Doctares förslag.
Mer info på webbplatsen Kanariefåglarna.com. Sprid gärna detta upprop.

Läs också: Upprop angående medborgarnas medicinska rättigheter

Örtmedicin blir nytt landstingspiller

Andra bloggar om: , , , ,

Kategori: Alternativa behandlingar