tisdag, april 08, 2008

Namninsamlingen stoppades

Tyvärr har namninsamlingslistan stängts av nu. Läs även här. Någon eller några skrev under med fejkade namn och fula ord och forumet översvämmades av kränkande och cyniska kommenterar, som anklagade sjuka för att vara parasiter och fuskare. Kanske kan man se det som ett resultat av att statsmakterna genom massiv propaganda under flera års tid lyckats piska upp en hätsk stämning mot sjuka och arbetslösa. Mycket tråkigt, men ibland är det bättre att fly än illa fäkta. Det är inte möjligt att föra en vettig debatt med alla. De som anonymt skriver elaka kommentarer på nätet, är allmänt oförskämda och mest verkar vara ute efter att sabotera och provocera mår förmodligen själva dåligt och har svårt att finna en konstruktiv kanal för sin frustration. Lättare och mer riskfritt då att sparka neråt än uppåt.

Många som (ännu) inte själva är sjuka lever också i illusionen att det bara är fuskare och folk som inte sköter sig som råkar illa ut i systemet. Men ack vad de bedrar sig själva...

Du som vill engagera dig i påskuppropet kan läsa på Resursbloggen vad som händer den närmaste tiden. Har du frågor går det bra att kommentera eller maila till Resursbloggen. Där finns också fyllig information kring de nya sjukförsäkringsreglerna.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,