fredag, april 04, 2008

Påskuppror mot nya sjukförsäkringsregler!

Här har det inte uppdaterats på ett tag, men nu är vi igång igen. Att julhälsningen stod kvar även under påskhelgen var nog inte så fel. I Stockholm fick vi en vit påsk i stället för en vit jul. ;-)

Men nu tänkte jag informera om påskuppropet och klistrar in ett mail som jag har fått i dag. Även en länk till en namninsamling. Inlägget uppdateras med fler länkar och aktuell info, så tittar in här igen efter ett dygn. Hinnar inte med allt just nu.

Till Namninsamlingen

OBS! En ny Namninsamling har startats

Resursbloggen

Påskuppropet startade på skärtordagen för att protestera mot den nya sjukförsäkringspropostionen som nu ligger på riksdagens bord. Detta förslag, som riksdagen kommer att rösta om inom några veckor, innebär mycket dramatiska inskränkningar av det svenska trygghetssystemet vilket kommer att påverka alla som bor i Sverige. Vi upplever att regeringen mörkar de enorma konsekvenserna av förslaget.

Dagen innan Cristina Husmark Pehrson lämnade in proppen till riksdagen lämnade RESURS in ett jättelikt påskägg med alla protestnamn på, ca 120 var det då. Eftersom beslutet ännu inte är taget fortsätter uppropet. Tanken är nu att påverka regeringen så att de förstår att förslaget måste dras tillbaka och en parlamentarisk utredning tillsättas.

Vi har skrivit till politiker och medierna. Inga svar. Därför fortsätter uppropet på Resursbloggen. Men det har gått alldeles för långsamt och därför måste vi nu se till att informationen når hela allmänheten, även de som inte läser bloggar, alla kommer ju att drabbas. Vi måste nå ut till olika grupper, inte bara de redan insatta!

Resursbloggen finns dels en protestlista att skriva ut, dels kan man kommentera under uppropet! De som lämnar e-mail-adresser försöker jag i mån av tid att lägga in i resursmailinglistan. Min ambition var att vi skulle fortsätta att lämna in påskägg med protester varje vecka, men jag vet inte om det finns någon som hinner det. Men givetvis ska protestlistorna lämnas till riksdagen, troligen den 16 april.

MVH

Resurstjejen


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,