måndag, augusti 25, 2008

Ersättningspaket och socialbidrag

Det känns bra att konstatera att försäkringen i stort fungerar som den är tänkt. Det vill säga den skyddar mot stora inkomstförluster när man blir sjuk. Och när man inte är berättigad till ersättning så går de flesta tillbaka till arbete eller som arbetssökande. ...Påståendet att Försäkringskassan kastar ut personer till socialbidragsberoende och ökar kommunernas kostnader för socialbidragen stämmer inte. Bara 3 procent får försörjningsstöd.
Det skriver Curt Malmborg i en debattartikel i DN.

Bloggen En liten tant föreslår nu att de 3 procenten som inte får någon ersättning av Försäkringskassan borde kunna ta del av Telias ersättningspaket för ledande befattningshavare. Eftersom de är så få att de nästan är försumbara borde det inte vara några problem...

Läs blogginlägget, mycket underhållande.

Kanske har Försäkringskassan också¨något ersättningspaket som kan delas ut till behövande. Varför inte göra som Telia och redovisa paketet på hemsidan? Det består alltså av "fast lön, årlig variabel lön, långsiktig variabel lön, pension och övriga förmåner. Sammantaget utgör dessa delar ett integrerat ersättningspaket."

Relaterat: Försäkringskassan talar med kluven tunga

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,