onsdag, februari 28, 2007

Om mutor och moral i läkemedelsbranschen

Läser i bloggen Toxiska epistlar om John Rengen, författarpseudonym för John Virapen, som planerar att ge ut en självbiografi om sina erfarenheter som chef och försäljare i läkemedelsbranschen. Tidigare har han gett ut en roman i Tyskland, en bok som Läkemedelsvärlden skrivit om:
Efter 35 år i läkemedelsindustrin avslöjar ännu en svensk vilka metoder industrin använt för att marknadsföra sina läkemedel. Det är en historia om mutor i form av varor och tjänster, besök på horhus, lyxiga middagar samt avbrutna och mörkade kliniska prövningar.
Jag har inte läst romanen, men kommer att försöka på tag på både den och självbiografin. Undrar om där också finns avslöjanden hur läkemedelsindustrin på olika sätt försöker motarbeta alla som ägnar sig åt alternativa och komplementärmedicinska terapier? Jag har hört att detta är vanligt. Speciellt olika försök att påverka politiker och beslutsfattare.

Läs även om Greenwashing på 2000taletsvetenskaps hemsida

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

1 Comments:

At 3:42 em, Blogger goil said...

John Virapens bok "Piller & profiter: memoarer från en läkemedelsindustri med dödlig biverkan" har utkommit. Boken behandlar bl a överviktiga patienter som en ny, kommersiell och attraktiv marknad för en skrupelfri läkemedelsindustri.

se Sydsvenskan: http://sydsvenskan.se/sverige/article315239.ece

 

Skicka en kommentar

<< Home