torsdag, april 09, 2009

Har Marit Paulsen myglat till sig bidrag?

Sverige är korrumperat. Här får man fina jobb, styrelseuppdrag, lyxpensioner, bidrag och förmåner om man har de rätta kontakterna inom eliten och helst också är med i rätt parti. Då är det inte så noga med vare sig kompetens eller regler och lagar.

Nu är måhända en ny skandal under uppsegling, så där lagom till EU-valet. På Rune Lanestrand blogg läser jag att allt inte har gått rätt till när Marit Paulsen fick miljonbidrag till sin tidigare gård.

Precis som Marit Paulsen har lagt storstadstidningarna, radio och TV för sina fötter har hon lyckats dupera vissa statliga tjänstemän. När hon vid något enstaka tillfälle nekats bidrag har hon skällt som en bandhund på handläggarna.
Troligen p g a sitt flitiga förekommande i de stora medierna, sina höga politiska kontakter inom (s) (Mona Sahin m fl) och med LRF och den mäktiga ekonomiska bonderörelsen i ryggen har tjänstemännen inte velat ifrågasätta rimligheten i alla hennes bidrag.

Under åren 1989 till 1990 lyckades Marit Paulsen och hennes man få ut stora summor i form av avskrivningslån, lokaliseringsstöd, lokaliseringsbidrag, regionalt utvecklingsskapital, plus rundhänta statliga garantilån.

...Sammanlagt har Marit Paulsen och hennes familj under en 10-årsperiod lyckats att få ut 4,535 miljoner.

...I de flesta fall är beslutsunderlagen ytterst torftiga, projekten saknar kritisk granskning och andra former av uppföljning. Detta är formuleringar som finns i rättsenhetens egen utredning på länsstyrelsen i Falun.


Nu undrar jag, hade hon också egna fördelar av att Sverige gick med i EU? Hon har ju vid folkomröstningen om EU övertygat många svenskar som tvekat. Varför har inte medierna grävt i turerna kring Marit Paulsens alla bidrag och förmånliga lån? Är det så att hon - precis som t ex Liza Marklund - är en ikon som man inte ifrågasätter.

Jag har varit starkt kritiskt till hennes politiska idéer, som hennes lovsång för det storskaliga kemikaliejordbruket, hennes medverkan till att EU vill förbjuda vitaminer och kosttillskott i höga doser plus diverse andra tokerier. För att inte tala om att hon i och med EU-engagemanget alltmer fjärmat sig från de gräsrötter hon säger sig representera. Men jag trodde tills helt nyligen - som Gun Svahn som kommenterar i Runes blogg - att hon trots allt är en "rekorderlig kärring".

Relaterat: Marit Paulsen krävde och fick miljonbidrag Newsmill

Marit Paulsen blev arg och kall

Marit Paulsen har hoppat i galen tunna

Beklämmande att se Marit P i tv

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

6 Comments:

At 2:47 fm, Anonymous Anonym said...

Tja, det är väl rätt uppenbart att det bör ha förelegat ett ganska solklart ekonomiskt incitament i Paulsens fall, inte sant ? Fyraochenhalv mille netto över tio år ger en årsinkomst som ledigt motsvarar nivån på en årslön runt 800'. Då blir ju entusiasmen inför EU betydligt lättare att förstå.

 
At 1:50 fm, Anonymous Havsglimten said...

Det verkar bara vara rufflarna som tar sig in i politiken idag....Ha det bra!

 
At 1:45 fm, Anonymous kerstin said...

Visst, hon tillhor gullegullgänget som inte får ifrågasättas.

Vad står det i Bibeln? Herren gläder sig mer över en enda syndare som har låtit omvända sig än åt alla dem som aldrig syndat (eller något ditår).

Paulsson har ju omvänt sig, från socialism till den rätta nyliberala läran och måste därför omhuldas extra mycket förstås.

 
At 12:42 em, Blogger Hannelore said...

Nu har Rune Lanestrand skrivit ett nytt inlägg där han undrar vem som sponsrar Marit Paulsens propaganda för GMO och giftjordbruket. Länk finns till höger.

Apropå EU så har jag aldrig träffat eller hört talas om någon EU-entusiast som inte har eller förväntar sig en personlig fördel av medlemskapet. Inte efter att Sverige gick med i EU i alla fall. Innan fanns nog många som i likhet med mig var lite naiva.

 
At 2:36 em, Anonymous Erik said...

EU-motståndarna å andra sidan, är ofta extrema grupper som kommunister, socialister eller för den delen sverigedemokrater och nazister. De inser att det är svårare att vältra hela EU över ända än bara Sverige. Därför vill de inte vara med. Tur att vi inte är inlåsta med de där galningarna i vårt lilla land längre!

 
At 8:23 em, Blogger Hannelore said...

Det var ingen speciellt intelligent analys, Erik. Jag känner dig inte, men bättre kan du säkert. Skärp dig!

Att klumpa ihop EU-motståndare som extremister - på en så låg debattnivå lägger jag mig inte.

 

Skicka en kommentar

<< Home