måndag, november 24, 2008

EU hotar komplementärmedicinen

Passar på att publicera info från Ulf "Kloka Gubben" Brånell om ett intressant föredrag.

Många kommer säkert att avfärda Cranes föredrag som konspirationsteorier, men det finns tyvärr redan bevis på hur EU hotar vår hälsa. Bland annat genom kosttillskottsdirektivet, som endast tillåter vitaminer, mineraler, fettsyror, aminosyror med mera i små, urvattnade doser som inte kommer att kunna användas i terapeutiskt syfte. En hel bransch hotas av utplåning, drabbar små- och medelstora företag som tillverkar och säljer olika fomer av vitaminer och mineraler. Vi patienter berövas möjligheten till egenvård, friheten till vår hälsa.

EU går endast läkemedelsindustrins ärenden, som gör allt vad den kan för att motarbeta komplementär- och alternativmedicinen. Att även FN kan ha ett smutsigt finger med i spelet har jag inte haft en tanke på. Om det är sant är det en folkhälsoskandal.

FÖREDRAG

Vill du veta mer om FN/EUs planer att förstöra det ekologiska jordbruket och utplåna den komplementär- och naturmedicinska branschen?

Stockholm: 27 november, Örebro: 29 november, Göteborg: 30 november

Codex Alimentarius och New World Order

Den oberoende engelska forskaren, förkämpen och föredraghållaren Ian R. Crane är ett välkänt namn i England bland människor som är villiga att utmana sin uppfattning om verkligheten och som är intresserade av att få ta del av viktig information som inte presenteras i de förhärskande medierna.

Huvudtemat för föredraget kommer att vara Codex Alimentarius och New World Order (den nya världsordningen) och hur dessa två hänger ihop med varandra. För den som inte känner till vad Codex Alimentarius är för något och vad det kan komma att betyda för oss här i Sverige, kommer Cranes föredrag att vara en viktig och kanske chockartad introduktion. Crane har följande att säga om Codex Alimentarius och dess kommission under rubriken "FN/EU planerar att förstöra det ekologiska jordbruket och utplåna den komplementär- och naturmedicinska branschen":

"Efter att ha ägnat mig åt att undersöka Codex Alimentarius under de senaste 12 månaderna, är jag mycket oroad över den nästan totala bristen på medvetenhet (och till och med intresse) vad gäller konsekvenserna från denna fördärvliga globala kommission, speciellt bland de som kommer att drabbas mest av överdrifterna från denna inskränkande lagstiftning."

Ian R. Cranes föredragsturné i Sverige är ett samarbete mellan Anarchos i Göteborg, Back to Being i Örebro och vaken.se i Stockholm. Mer information om föredraget i Stockholm fås via info@vaken.se.

Föredraget kommer att hållas på engelska, men hjälp med eventuell översättning kommer att finnas under frågestunden.

Varmt välkomna!

Vaken.se

http://www.anarchos.se

Backtobeing.se - evenemang


Info från vaken.se:
Ian R. Crane, en engelsk oberoende forskare, kommer att föreläsa om sambandet mellan våra livsmedelslagar och den nya världsordningen där transnationella företags intressen ställs framför folkets hälsa. Där FAO och WHO används som verktyg för att tvinga mänskligheten till att äta genmodifierade grödor, hormonbehandlat kött och kemiskt framställda mediciner.

Enligt Crane vill man eliminera alternativa mediciner, alternativ läkekonst och ekologisk odling. Genom dyra och obligatoriska tester av livs- och läkemedel innebär det en total kontroll av marknaden. Som ett exempel kan nämnas att redan nu vill det svenska Läkemedelsverket förbjuda preparatet LitoZin, tillverkat av ekologiskt odlade strandnypon, eftersom detta populära kosttillskott, enligt myndigheten, felaktigt kan uppfattas som ett läkemedel.


Mot kosttillskottsdirektivet kan du protestera här.

AKTION ELIANT Upprop för att juridiskt säkra verksamheter som waldorfpedagogik, antroposofisk medicin, biodynamisk odling samt andra initiativ som tillämpar antroposofi inom Europa.

OBS! Kosttillskottsdirektivet, Codex Alimentarius och AKTION ELIANT handlar om olika saker. Det är lätt att blanda ihop alla begrepp.

Länkar: Kosttillskott blev räddning för orkeslösa Jeanette Expressen.se

"Jag har inte blivit sjukare av vitaminer" Liza Marklund Expressen

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Comments:

At 10:33 em, Anonymous Anonym said...

Svar:Vi har blivit grundlurade på eu-skiten, allt har blivit till det sämre.

Men politikerna lyckades förvandla landet....det kommer väl att sluta med att över hälften av befolkningen får leva i djup fattigdom.

 
At 9:12 em, Blogger Hannelore said...

Ja, jag kan inte se några som helst fördelar med vårt EU-medlemskap. Och nu undrar man också vad FN egentligen håller på med.

 
At 2:45 fm, Anonymous Anonym said...

Vad värre, när nu EU bestämmer allt mer, så kommer regering och riksdag, för att legitimera sin existens, att börja lagstifta om allt fler skitsaker, tills vi är så omgärdade av förbud och restriktioner att vi knappt kan slå upp ögonen på morgonen utan att tvingas begära tillstånd att kliva ur sängen och för att få veta på vilken sida av sängen vi ska kliva upp idag :-(!

 
At 11:04 em, Blogger Hannelore said...

Kerstin:

Ja, EU silar mygg och sväljer kameler. Vitaminer är farliga, men det cancerframkallande sötningsmedlet ASPARTAM t ex saluförs fritt, finns i läsk, barngodis, glass m m. Även diabetiker får finna sig i att använda produkter med Aspartam, läste jag nyligen.

 
At 5:32 em, Anonymous Anonym said...

Det här är endera fabricerat eller så är det överdrivet. Jag har kollat på nätet efter information om detta, men hittar väldigt sparsamt. Jag har heller inte sett någonting om det i hälsokostaffärerna. Jag misstänker att media gjort ytterligare en tidningsanka. Jag tror inte, om det hade varit som de påstår, att ett sådant lagförslag skulle ha tagits på allvar i alla fall heller, dessutom är detta en sån enorm bransch idag att det är för sent att stoppa den.

 
At 6:07 em, Blogger Hannelore said...

Vet inte vad du tror är fabricerat.

Beträffande kosttillskottsdirektivet och Antroposofisk medicin m m så är hoten tyvärr allvar, inget hittepå. Det har med EU-beslut att göra. Följ länkarna så hittar du mer info. Medierna har varit tysta om detta. Få som är insatta i frågorna som är rätt komplexa.

 

Skicka en kommentar

<< Home