onsdag, november 19, 2008

"Sverige upplöses som självständig nation"

Vi får hoppas att inga vänster- och miljöpartister skolkar från omröstningen i morgon och att minst 17 ledamöter inom alliansen och socialdemokratin röstar för en vilandeförklaring av Lissabonfördraget. Kom ihåg att ni inte har folkets mandat att rösta ja till fördraget.

Några bloggröster om Lissabon-fördraget:

Östra Ölands fria horisont

Dagen före Sveriges upphörande som nation

Ja, det blir ju ett historiskt datum i morgon i Sveriges riksdag då beslutet om Lissabonfördraget tas - Sverige upplöses som självständig nation efter mer än ett tusen år och förvandlas till en Brysselsatellit styrd av 40 000 byråkrater, vilka lägger sig i allt från vaggan till graven; något riktigt EU-kritiskt parti finns ju inte längre; nu är centern det mest EU-vänliga av dem alla...

En centerpartist som är kritisk mot fördraget berättade att han kommer att inkallas till partiledningen, att han hotats med att hans fortsatta politiska karriär är i fara om han röstar emot partiet - rena gangsterfasoner alltså i svenska riksdagen.

Ett hjärta RÖTT

Kejsarens nya kläder x 2

På torsdag, den 20 november, ska Sveriges riksdag rösta om det nya EU fördraget, det så kallade “Lissabonfördraget”. Debatten om fördraget har till stor del tigits ihjäl av media och makten. Få svenskar vet i dag ens om vad som håller på att hända. På spel står inte minst demokratin, vårt självbestämmande och den svenska modellen.

KANAL 0

Imorgon sviker Socialdemokraterna facket

Efter domarna om Laval, Waxholm och Rüffert är det uppenbart för alla vilket hot EG-domstolen innebär mot kollektivavtalen. Den s k fria rörligheten är domstolens ideologi och kommer alltid, när det bränner till, att prioriteras före löntagarnas rättigheter och miljön. Samtidigt är det viktigt att se att det är en väldigt speciell betydelse av fri rörlig och konkurrens som åsyftas. Målet är inte att människor ska kunna flytta mellan länder och arbeta, utan målet är att få till stånd ett race to the bottom i löner.
Svensson

Rösta inte igenom Lissabonfördraget!

Om Riksdagen röstar JA till Lissabonfördraget på torsdag innebär det en rad stora förändringar för Sverige. Vid EU-inträdet och eventuell anslutning till EMU var det självklart att folket skulle få säga sitt, när man ska göra om EU i grunden får vi inte yttra oss.

I länder som haft folkomröstning om fördraget har det röstats ned med en betydande majoritet (Frankrike, Holland, Irland). Enligt EU:s egen beslutsordning kan Lissabonfördraget inte gå igenom om enhällighet inte råder. Irland har sagt nej i den här omgången, därför är det ett flagrant brott mot EU:s egna spelregler att fortsätta ratificeringsprocessen.

Alliansupproret

Vi vill rösta om Lissabonfördraget

Skyll inte bara på Alliansen, försök inte flytta fokus. Det borgligheten gör är självklart men det ni sossar gör är inget annat än ett förbannat fulspel och hyckleri mot det arbetande folket.

Barnrumpor skyller alltid ifrån sig men vuxna människor tar ansvar för sina beslut.

Relaterade länkar:

Löntagarna blir lurade – igen! AB Debatt

Lissabonfördraget - så funkar det Aftonbladet

Troligt svenskt ja till Lissabonfördraget DN

Upprop till riksdagens ledamöter Junilistan

Sossebluffen och Lissabonfördraget Jinges web och fotoblogg

Mona Sahlin och LO-Wanjas politiska teaterstycke Alliansupproret

Besked från EG-domstolen: Wanja Lundby-Wedin är oförskämd och det finns inga garantier för fackliga rättigheter i Lissabonfördraget Bo Widegren

Wetterstrand (mp): Nytt fördrag öppnar för militära EU-attacker Europaportalen

Fyra domar som går emot facket och en som är på väg Kommunalarbetaren

Demokrati fortsätter vara omskrivning för Förtryck och Diktatur? Den osynliga patienten

YouTube-klipp om Lissabon-fördraget

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments:

At 1:48 em, Anonymous Anonym said...

Folket har inte en blekaste aning om vad det hela handlar om och våra "representanter" i regering och riksdag utgör ett samlat block som mörklägger alltihop så gott de kan i medveten beslutsamhet att hålla folket utanför. Vi har i praktiken auktoritärt styre i detta land.

 
At 9:51 em, Blogger Hannelore said...

Kraxpelax:

Ja, inte känns det som att vi lever i en demokrati.

 

Skicka en kommentar

<< Home