lördag, september 27, 2008

Viktiga namninsamlingar

Har fått många tips på viktiga namninsamlingar den senaste tiden. Ska försöka samla alla här, både nya insamlingar och "gamla" som jag redan informerat om. Jag fyller på med fler efterhand. Sprid gärna länkarna!

Namninsamling mot sjukskrivningsreglerna

SKRIV PÅ FÖR FOLKOMRÖSTNING OM NYA EU-GRUNDLAGEN!

Namninsamling mot felbehandlingar i vården har startats av Paula Taxén

Stoppa försäkringskassans maktmissbruk

Rehabilitering - inte privatisering!

Inrätta författningsdomstol i Sverige

Bevara kvinnokliniken i Nyköping

Upprättelse för Sjuka och Utförsäkrade!

Spara inte på handikappade

Protest mot skatteregler för frivilligarbetare

Förtidspensionärer som lever under fattighetsgränsen!

Projekt Vitamin Freedom - rätten till vår hälsa

AKTION ELIANT Upprop för att juridiskt säkra verksamheter som waldorfpedagogik, antroposofisk medicin, biodynamisk odling samt andra initiativ som tillämpar antroposofi inom Europa.

Expressen borde ge Elisabeth Hermon en offentlig ursäkt!

Nyval nu!

Relaterade länkar:

Så plockar företagshälsovården russinen ur kakan Resursbloggen

Varning för varningar och upprop mot EU-direktiv

Intresseförening rasar mot reglerna

"Svensk maktkoncentration den värsta i hela OECD" DN Debatt

Grundlagsändring 1974 gav majoritetens diktat UNT

Sjukvårdspartiet

Junilistan

Nätverket Resurs

Folkrörelsen Nej till EU

Stockholmsbloggen

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Comments:

At 11:04 em, Anonymous Anonym said...

Och för död och pina, protestera mot en lag som tillåter människor att skaffa F-skattesedel även om de bara har en "uppdragsgivare". Det är en helruskig lag.

 
At 10:06 fm, Blogger Hannelore said...

Kerstin:

Håller med dig. Det finns nog inte många "företagare" som kan överleva på en enda uppdragsgivare. Då är man väldigt sårbar dessutom.

Du kanske kan starta en namninsamling?

 
At 12:16 fm, Anonymous Anonym said...

Det dystra är att ingen verkar förstå vad det handlar om.
Det handlar inte bara om hur svårt det kan vara med en enda uppdragsgivare. Det handlar om att företagen kan tvinga folk att skaffa F-skattesedel, bli egna företagare alltså, med allt vad det innebär, att de sedan kan strunta i allt ansvar för dem de "anställer", att de i praktiken kan sätta alla kollektivavtal ur spel och sparka folk på fläcken om man vill. Det handlar om att de som har F-skattesedel inte kan få vanlig a-kassa om de blir utan arbete, det handlar om att de inte har sjuklön om de blir sjuka etc.
Detta är en återgång till 1800-talet om företagen önskar en sådan - och det tvivlar jag inte ett ögonblick på att de gör.

Så var 17 är facken, vad gör de? Litar på arbetsgivarna, som de samarbetat så bra med sedan Saltsjöbadsavtalet, fast det sades upp av SAF (nuvarande SN) för länge sedan. Väntar på belöningen från företagen för att de inte försökte stoppa lagen?? Har de sett hur det gick för GP?

 
At 10:22 fm, Blogger Hannelore said...

Jag förstår inte heller varför facken är så tysta. Kanske för att de vet att sossarnas politik inte kommer att göra någon skillnad.

Kollektivavtalen undermineras på allt fler sätt. T ex genom alla konstlade sysselsättningar för arbetslösa och sjuka. Jobb som inte berättigar till a-kassa eller sgi och som inte går att leva på. Sossarna kallade dem för Plus-jobb, alliansen för Resurs-jobb och en massa annat som jag inte kommer ihåg. Ett fiffigt sätt att snygga till statistiken.

Nu vill man dessutom ha fri arbetskraftsinvandring, trots att vi redan har hög arbetslöshet. Syftet är helt klart lönedumpning.

 

Skicka en kommentar

<< Home