onsdag, oktober 25, 2006

Indragna bidrag för Kilen

Regeringen har beslutat dra in de statliga bidragen för Kilen, en organisation som informerar om läkemedelsberoende och hjälper människor som drabbats allvarligt av sådant. Motvallsbloggen skriver mer om det.

Denna organisation är ju räddningen för många som hamnat i beroende eller fått svåra biverkningar av sina mediciner. Hur tänker regeringen när de drar in bidragen? Kanske är de så cyniska att de tycker man får skylla sig själv om man har hamnat i den situationen...

Kategori: Läkemedelsskador

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

3 Comments:

At 10:27 em, Anonymous Kerstin said...

Läkemedelsverket ska ta över det arbete som Kilen gör, säger man och ger detta verk utökade skyldigheter!

Men verket betalas i princip av läkemedelsföretagen - så hur stort förtroende kan man få för detta verks förmåga och vilja att hjälpa läkemedelsberoende? I synnerhet som verket envist vägrat erkänna att även SSRI skapar beroende, och allvarliga "utsättningsproblem" för somliga.

PS: Trevligt att jag kan se din blogg nu -i min nya dator :-)

 
At 10:50 fm, Blogger Hannelore said...

Läkemedelsverket tycker det är viktigare att varna för naturmedel eller förbjuda dem, som Glukosamin och nyponpulver. Inte har man något förtroende för den myndigheten. Sysslar med att sila mygg och svälja kameler, sitter på flera stolar.

Sedan kan en myndighet aldrig ersätta en frivilligorganisations arbete. Om man verkligen har seriösa avsikter med verksamheten kan det knappast bli billigare.

Kerstin: Roligt att du kommit igång nu med nya Macen. :-)

 
At 2:40 fm, Anonymous Anonym said...

Man borde utveckla KILENS verksamhet snarare än avveckla.

Läkemedelsberoenden drabbar fler och fler människor i alla samhällsskikt, därför behövs RFHL. Sällan eller aldrig anmäls biverkningar av läkarna, därför behövs KILEN.

Mångfald borde gälla här också. Jag vädjar till Riksdagens socialutskott att verka för att både KILEN och RFHL får utökat förtroende med hjälp av våra statliga pengar. (Egenhändigt inbetalade skattekronor varje månad!)

 

Skicka en kommentar

<< Home